Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Dokumentarci se vraćaju u grad

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 10.11.2012. / Autor: Moj Film Dokumentarci se vraćaju u grad

Jedino zagrebačko kino za dokumentarce Dokukino, u utorak, 13.11. u 21h, ponovo podiže svoja platna na novoj lokaciji, u Kulturno informativnom centru (KIC) u Preradovićevoj 5.  Na repertoaru vas očekuje raznolik dokumentarni program kojim možete začiniti još jednu zagrebačku zimu.

Novosti ove dvorane u centru grada mogli ste vidjeti tijekom 10. Zagreb Film Festivala, a ako ste propustili tu priliku, svakako dođite provjeriti novu lokaciju dokumentaraca.

Na otvaranju pogledajte izraelski film 'Život u slikama' koji je uz niz nagrada osvojio i posebno priznanje na upravo završenom 10. Zagreb Film Festivalu.  Ironična, živahna i nevjerojatno duhovita 96-godišnjakinja Miriam Weissenstein uz pomoć svog unuka Bena pokušava spasiti fotografski studio i gotovo milijun negativa na kojima se nalaze važni trenuci iz izraelske povijesti. Usprkos generacijskom jazu i mnogim sukobima, Ben i Miriam kreću na dirljivo putovanje začinjeno tisućama važnih negativa koji možda uskoro neće preživjeti pred naletom novog kapitalizma.

Život u slikama: Trailer

Nakon filma ostanite na tulumu otvaranja u kafiću KIC uz glazbeni izbor poznatog domaćeg dokumentariste i manje poznatog DJ-a Andreja Korovljeva. Ulaz na film i tulum je slobodan.

Do kraja godine u Dokukinu možete pogledati što se skriva iza jedne od najznačajnijih ikona našeg doba  - Che Guevare - 'Che - novi čovjek' kao i američki film 'Djevojčice modeli' koji pruža uvid u rijetko viđenu stranu svijeta mode te tjera da se zapitate da li iza sofisticiranih i samouvjerenih slika žena koje vas gledaju s naslovnica i reklama stoji djevojčica u nezdravim životnim uvjetima koja čezne za domom, a nikada nije dobila ni novčića za sjajnu viziju života koju gledate.

Djevojčice modeli: Trailer

Dokukino i udruga 90-60-90 organiziraju promociju kataloga izložbe Majke i kćeri uz ciklus dokumentarnih filmova koji tematiziraju ovaj delikatan odnos. U konstruiranju identiteta, kći prolazi kroz složeni proces identifikacije i diferencijacije unutar istog spola. Premještanje identiteta s majke na kćer i obrnuto ili čak nemogućnost njihova razlikovanja unosi napetost među njima. Kako bi odali svoju počast ovom odnosu pozivamo vas da na filmove povedite svoju majku ili kćer i platite samo jednu ulaznicu.

Danska inačica nezaboravnog Grey Gardensa, 'Dobar život' donosi priču dvije dame, majke i kćeri, koje žive na sunčanoj portugalskoj obali. Kroz život imale su više nego dovoljno novca za uživanje, ali sada imaju problem. Kćerka, 56-godišnjakinja, koja u životu nije radila ni jednog jedinog dana, odjednom mora zaboraviti svoj dekadentni način života i stvoriti si kakvu-takvu sigurnost, a za neimaštinu optužuje svoju majku 'koja je nije navikla raditi'.

Dobar život: Trailer

Znate li koji je domaći dokumentarac osvojio devet međunarodnih nagrada, uključujući onu na Cannesu, Karlovyim Varima, Jihlavi, DOC Leipzigu? Apsolutni hit i nevjerojatna uspješnica u koprodukciji hrvatskog Nukleusa 'Posljednja ambulantna kola Sofije' nakon niza festivala u studenom stiže u redovnu distribuciju Dokukina KIC.  U gradu u kojem 13 kola hitne pomoći pokušava opslužiti gotovo 3 milijuna stanovnika, Krassi je netipičan heroj: puši cigaretu za cigaretom i spašava živote u neprekidnoj smjeni od 48 sati. Ovo je film o avanturama doktora, medicinske sestre i vozača ambulantnih kola u Sofiji, glavnom gradu Bugarske. Boreći se pod navalom besmislica zdravstvenog sistema koji je u rasulu i jedva zarađujući za život, njih troje pokušavaju spašavati živote.

Posljedjna ambulantna kola Sofije: Trailer

Jedan termin u mjesecu rezerviran je za dokumentarce Jewish Film Festivala pa u studenom pogledajte film 'Posljednji let Petera Ginza', a u prosincu film 'Nickyjeva obitelj'.

Od festivalskih programa u najavi za prosinac nalaze se dokumentarni program Human Rights Film Festivala te The Best of Vox Feminae. Termini rezervirani za dokumentarni program Dokukino KIC-a su utorak, subota i nedjelja.

Više na dokukino.net

dokumentarci dokukino kic doku djevojčice modeli che novi čovjek dobar život život u slikama


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?