Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Dokumentarac o Che Guevari dolazi u Dokukino

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 08.06.2012. / Autor: Moj Film Dokumentarac o Che Guevari dolazi u Dokukino

Na rođendan najpoznatijeg svjetskog revolucionara Ernesta "Che" Guevare, 14. lipnja RESTART label kreće u distribuciju najnovijeg dokumentarca argentinskog redatelja Tristána Bauera "Che, novi čovjek" u koprodukciji Argentine, Kube i Španjolske. Distribucija kreće iz zagrebačkog Dokukina, a nakon toga i u drugim hrvatskim gradovima.

Da je Che Guevara danas živ imao bi 84 godine i vjerojatno nikad ne bi postao tolika pop ikona revolucije. Upravo na godišnjicu njegovog rođendana krećemo u distribuciju najnovijeg dokumentarca 'Che, novi čovjek' prepunog novootkrivenih činjenica i nikad viđenih i arhivskih snimaka, zahvaljujući dozvoli predsjednika Bolivije Eva Moralesa koji je filmskoj ekipi dozvolio pristup tajnim državnim i vojnim dokumentima i dnevnicima. Doduše, organičen, ali dovoljan da u uzbudljivoj seansi prelistavanja materijala fotografiraju sve što im je trebalo za film. Drugi dio filmske arhive dobijen je direktno od Guevarine obitelji. U nikad do sad prikazanom materijalu u intimnim situacijama, Chea možemo vidjeti kako čita poeziju Nerude i Valleja svojoj ženi, posjete obiteljskim okupljanjima i govor na francuskom.

Ovaj dokumentarac nudi intiman i otkrivajući pogled u život revolucionara i ikone Ernesta 'Che' Guevare. Autor je proveo dvanaest godina istraživajući materiju i Che Guevarinu pisanu riječ te obiteljsku dokumentaciju, a ovaj materijal rezultat je iscrpnog istraživanja.

Film je na Montreal World Film Festivalu osvojio nagradu za najbolji dokumentarac, a nominiran je za nagradu udruženja argentinskih filmskih kritičara.

Tijekom ljeta, u suradnji s izdavačkom kućom VBZ, RESTART label ponudit će vam posebno iznenađenje posvećeno Cheu.

dokumentarni dokukino restart che guevara che novi čovjek restart label


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?