Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Dokukino: Portret neobičnog prijatelja struje

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 06.03.2013. / Autor: Moj Film Dokukino: Portret neobičnog prijatelja struje

Jedna od prvih stvari koje naučimo kao djeca je da ne guramo prste u utičnicu. Ali kako bi život izgledao da znamo da nas struja ne može ozlijediti? Jedan je čovjek to saznao. Slaviša Pajkić, poznat kao Biba Struja, sposoban je provoditi struju i svjesno ju kontrolirati.

Dokumentarac o čovjeku koji gotovo cijeli život njeguje prijateljstvo sa strujom a jedan od većih heroja mu je Nikola Tesla možete pogledati u Dokukinu KIC od utorka 05.03. u 21.00h. Zbog moći koju je slučajno otkrio kao tinejdžer, pedesetjednogodišnji Biba čitav život eksperimentira sa strujom i dokazuje sebi i drugima svoje sposobnosti. Može ispeći hrenovku držeći viljuške u ruci pa sebe naziva roštiljem, ne treba žicu za korištenje usisavača ili fena, istovremeno je izolator, akumulator, provodnik i grijač.

Biba Struja: Trailer

Izložio se naponima od 20 000 V i dvaput ušao u Guinnessovu knjigu rekorda - a sada to planira ponovno učiniti. Za treći rekord želi kroz svoje tijelo provesti milijun volta i tako stvoriti lasersku zraku.  Duhovit portret jednog čovjeka i jednog fenomena, njegovih moći, stremljenja i nemoći, ovaj film slavi malog čovjeka u nama i velike moći ljudskih težnji kojima raspolažemo.

Film je dobio nagradu za najbolji srpski dokumentarni film na posljednjem Beldoksu, a mogli ste ga vidjeti i na programu upravo završenog ZagrebDoxa. Redatelji dokumentarca Biba Struja Dušan Šaponja i Dušan Čavić su uz suautora Ivana Petrovića snimili seriju šarolikih dokumentaraca o fenomenu srpskog društva pa u terminu filma 'Biba struja' u Dokukinu pogledajte i dva kratka filma iz ovog serijala -  PIPAČI koji je desetominutna etida o navici pipanja kruha rukom u samoposlugama te OPSTANAK o životu četvero beogradskih beskućnika u pratnji golog asfalta i neizbježnog alkohola.

zagrebdox dokumentarni dokukino dokukino KIC Biba Struja


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?