Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Demonski dobre izvedbe demona nad demonima

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 09.09.2014. / Autor: Mladen Šagovac

Kako je Biblija jedan od najutjecajnijih pisanih dokumenata u povijesti, tako je i ono što se u njoj pojavljuje često tema popularne kulture. Svijet se svakodnevno suočava s nekim oblikom zla i praktički ne postoji krajnja granica kojom bi ga se moglo dočarati. No, tradicionalno kad zamišljamo zlo iza njega, pod jakim utjecajem Biblije, uredovno stavljamo Sotonu.

Ima više od nekoliko filmova u kojima se pojavljuje taj mrski pali anđeo koji je otkazao poslušnost svom velikom "šefu". U nekima je prikazan doslovno, dok se u drugima pojavljuje kao usputna i indirektna pojava koja tek povlačenjem konaca utječe na razvoj priče. Nas su za ovu priliku interesirali oni koji su prikazani doslovno vizualno i karakterno. Kako sve smo češće svjedocima zlo nepoznaje granice, tako i mašta umjetnika ima ima nepregledne ideje kako dočarati Sotonu.

Donosimo izbor nekoliko upečatljivih filmskih uprizorenja krajnjeg oličenja zla - Đavla, Sotone, Lucifera. Ne nudimo vam najbolje, samo nama najzanimljivije i najintrigantnije prikaze a redoslijed je nasumičan. Sami ćete odabrati sebi najboljeg.

STRANICA 1 OD 9 SLJEDEĆA
1

Sotona - Rosalinda Celentano

Ovaj vrlo uznemirijući prikaz Sotone svakom bi stjerao led u kosti. Mel Gibson je napravio odličan odabir uzevši za ulogu ultimativnog zla glumicu s gotovo simetričnim licem (Rosalinda Celentano) prikazavši ga kao potpuno hladnu pojavu bez ikakvog oblika emocija. Gibson Sotonu prikazuje usporeno i bez jednog jedinog treptaja. Kako bi dodatno naglasio zlu ćud, dodaje element poruge odnosno u sceni mučenja Sotona se pojavljuje s ružnom "bebom" u naručju, čime se demon ruga Isusu koji upravo prolazi krvavu patnju mučenja rimskim bičevanjem.

STRANICA 1 OD 9 SLJEDEĆA

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Al Pacino Viggo Mortensen Jack Nicholson Peter Stormare horror Biblija Tihomir Stanić lucifer pali anđeo Rosalinda Celentano Harvey Stephens Tim Curry

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?