Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

''Dark Shadows'' - vampirski trailer Tima Burtona

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 17.03.2012. / Piše: Ivan Čupić ''Dark Shadows'' - vampirski trailer Tima Burtona

Walt Disney (ipak) ima srca, dragi naši. Nešto manje od dva mjeseca do premijere filma ''Dark Shadows'', Tima Burtona, odlučili su prikazati nam prvi pravi trailer. Uz podatke koje smo primali na kapaljku i priče o odgođenom datumu premijere, debelo ispisani svibanj na kraju ovog prvog pogleda mami veliki smiješak na naša lica. Kakav je dojam ostavila osma kolaboracija Johnnyja Deppa i gotički osviještenog redatelja ''Edwarda Škarorukog'', ''Sanjive doline'' i ''Sweeneyja Todda''? Prosudite sami, bitno je napomenuti kako je ton trailera, vjerujemo i filma, pvotno komičan, pa tek onda i morbidan, mračan, nesputano vragolast (uz nezaobilaznog romantičara Barryja Whitea).

Ono što trebate znati, prije nego se opijeni ljetnim filmskim menijem zaputite u kinodvorane, jest da je ''Dark Shadows'' filmska ekranizacija istoimene TV-sapunice koju je emitirala američka televizija, negdje krajem šezdesetih/početkom ludih sedamdesetih. Kultna serija bavila se životom vampira Barnabasa Collinsa i njegove obitelji iz Collinsporta. Svakojaki paranormalni susreti, ''duhovite'' misterije i nezaobilazne vještice, vukodlaci i demoni bili su sasvim uobičajena pojava ovog popularnog kućnog formata, stoga i ne čudi Burtonov izbor da se upravo ovom tematikom poigra u najnovijoj suradnji sa omiljenim glumcem, skladateljem (Danny Elfman) te  glumicom (Helena Bonham Carter).

Dark Shadows: Trailer

Radnja i ovoga puta započinje 1752. godine, sin obitelj Collins iz Engleske uplovljava u sjevernoameričku luku;  mladi Barnabas (Depp) odrasta u imućnog playboyja koji se poigrava srcima lokalnih djevojaka, na vlastitu nesreću i onim prikrivene vještice Angelique Bouchard (Eva Green u plavokosom izdanju). Kako to inače biva kad su vještice u igri, Barnabas biva proklet i zatočen u sarkofagu, da trune i živi do kraja svojih dana, ako ih ikada bude. Film se nanovo aktivira sedamdesetih godina 20. stoljeća, imanje Collinsovih još uvijek je na mjestu, a vlasništvo su preuzeli Barnabasovi preci - Elizabeth Collins (Michelle Pfeiffer, druga suradnja s Burtonom nakon ''Batman Returns'') i njezin brat Roger Collins (Jonny Lee Miller). Seriji uvrnutih likova pridružuje se i psihijatrica Julia Hoffman (Helena Bonham Carter), hipijevski nastrojena Chloe Moretz kao Carolyn te Jackie Earle Haley u ulozi domara iz noćnih mora. Trebamo li spomenuti kako je vještica sa početka priče, pokretač čitave ove crne komedije, poprilično živa i za-intrigu-spremna? Uživajte u najnovijoj fantazmagoriji iz glave Tima Burtona!

Tim Burton Johnny Depp Helena Bonham Carter trailer Dark Shadows Ivan Čupić Cafe Cinema


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?