Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

"Cosmopolis" - Pattinson i Cronenberg razaraju konvencije

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 26.03.2012. / Piše: Ivan Čupić "Cosmopolis" - Pattinson i Cronenberg razaraju konvencije

Teaser trailer za "Cosmopolis" Davida Cronenberga ("Povijest nasilja") izašao je i dao nam obećavajućih tridesetak sekundi za razmišljanje. Radi se o adaptaciji istoimene novele Dona DeLilloa,  a ono što nas ipak najviše zanima jest glumačka izvedba naslovnoga Roberta Pattinsona ("Sumrak"), koji je došao do prve velike prijelomnice, nakon što je napokon dovršio snimanje popularne vampirske sage i oprostio se od Edwarda Cullena.

Pattinson glumi novopečenog 28-godišnjeg milijardera koji odluči izgubiti i ženu i bogatstvo u jednoj noći, vozeći se u limuzini, vođen spiralnom linijom ludila koja vodi samo u jednom smjeru - nezaustavljivo prema samome dnu društva.

Cosmopolis - Teaser trailer

Čini se da Cronenberg, majstor subverzivnih psihoanalitičkih formata, ovdje još jednom operira na vlastitom području djelovanja, baveći se osobnim preokupacijama: borbom duše i tijela (ili bolje rečeno: mesa), ne libeći se  "ukrasiti" narativ prikladnim elementima seksa, droge i ultranasilja, baš kako nas je naučio još od "Videodroma", "Muhe" ili "Ruskih obećanja".

Od ostalih uloga izdvajaju se: Samantha Morton, Juliette Binoche i Paul Giamatti. Film očekujemo do kraja godine, uživajte u kratkoj, ali slatkoj premijeri.

Robert Pattinson David Cronenberg Cosmopolis Ivan Čupić


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?