Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Colin Firth u drami o krivo osuđenoj trojci West Memphis Three

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 02.02.2012. / Piše: Katarina Starčević Colin Firth u drami o krivo osuđenoj trojci West Memphis Three

Da je Colin Firth nadaren glumac znali smo i prije nego mu je dodijeljen i više nego zasluženi zlatni kipić prošle godine. Trenutno je odlična vijest ta što u kina konačno stiže film Dečko, Dama, Kralj, Špijun, u kojemu, među zaista vrhunskom postavom, glumi i poznati Britanac. A vijest koju vam sada donosimo jest da se Firth pridružio ekipi filma Devil's Knot, itekako zanimljive i aktualne tematike.

Naime, film govori o gorućoj temi u SAD-u: o trojki poznatoj pod nazivom West Memphis Three. Riječ je o trojici muškaraca koji su 1994. godine osuđeni, kao tinejdžeri, za ubojstvo trojice osmogodišnjih dječaka 1993. godine. Navodilo se kako su dječaci bili ubijeni u svojevrsnom sotonističkom ritualu. Damien Echols, Jessie Misskelley, Jr. i Jason Baldwin završili su iza rešetaka, osuđeni na smrtnu i doživotne kazne. A bili su nevini. Svoju su pravdu dobili tek prošle godine, kada su pušteni na slobodu.

Slučaj je privukao pozornost mnogih, pa tako i filmskih redatelja. Joe Berlinger i Bruce Sinofsky o tome su snimili tri dokumentarca: Paradise Lost: The Child Murders at Robin Hood Hills, Paradise Lost 2: Revelations i Paradise Lost 3: Purgatory.

U ovome će filmu, koji će režirati Atom Egoyan, Firth glumiti Rona Laxa, privatnoga istražitelja koji je među prvima stao na stranu osuđenika. Svoju ulogu već neko vrijeme ima i Reese Witherspoon: glumit će Pam Hobbs, majku jednoga od ubijenih dječaka, koja je s vremenom povjerovala da je trojka nepravedno optužena.

Colin Firth Atom Egoyan dokumentarci Reese Witherspoon katarina starčević West Memphis Three nepravedno optuženi


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?