Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Budi se mađarska kinematografija

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 18.01.2012. / Piše: Nevena Ljubišić - Jelić Budi se mađarska kinematografija

Osnovan je Fond za mađarski film koji najavljuje čak tri projekta za ovu godinu. Radi se o koprodukciji s nekoliko europskih zemalja, a sudeći prema naslovima čini se da će se raditi o zanimljivim filmskim uratcima.

Fond za mađarski film ujedno je glavno tijelo za financiranje filmova u ovoj državi. U fondu kažu kako su sva tri najavljena projekta dobila zeleno svjetlo i iz samog fonda, ali i iz ostalih europskih produkcijskih kuća koje će sudjelovati te da smatraju kako će se raditi o velikom komercijalnom uspjehu.

Prvi projekt je film "Liza, the Fox Fairy" kojeg će režirati dosadašnji režiser reklama, Károly Ujj Mészáros, a radi se o mađarsko – njemačko – dansko koprodukciji. Priča je to o Lizi, usamljenoj medicinskoj sestri iz Budimpešte koja je zapravo jedna od demona iz japanskog foklora koja zavodi i ubija muškarce.

Drugi projekt je film "The Notebook" koji će se raditi u mađarsko – njemačko – francusko – austrijskoj koprodukciji. Režiju će potpisati János Szász, a film je baziran na romanu "Le Grand Cahier" švicarske književnice rođene u Mađarskoj, Agote Kristóf. Priča je to o braći blizancima koji za vrijeme Drugog svjetskog rata odrastaju u mađarskom pograničnom selu.

Treći je projekt "Zeroby", Gyule Nemesa, a radi se o mađarsko – njemačko – češkoj koprodukciji. Priča je to o uzgajivaču pčela koji ulazi u dramatičnu i očajnu bitku kako bi zaštitio svoje pčele od utjecala kapitalističkog, konzumerskog društva.

Fond ove godine raspolaže s oko 17,6 milijuna dolara, a čelni ljudi se nadaju kako će se mađarska kinematografija probuditi i da će se napraviti najbolje što se može s dobivenim sredstvima.

film novac kinematografija koprodukcija Nevena Ljubišić Jelić buđenje Mađarska sredstva


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?