Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Box Office pregled 11.-13.06.2010

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 15.06.2010. / Autor: Moj Film Box Office pregled 11.-13.06.2010

Premda smo svojedobno iznosili sumnje u uspjeh remakea Karate Kid sa Jadenom Smithom i Jackie Chanom u glavnim ulogama, prve kritike filma su uglavnom pozitivne a odaziv publike u prvom vikendu prikazivanja ukazuje na apsolutni blockbuster. Uz Karate Kida kao novitet na kino platna ovaj tjedan stigao je i žestoki A-Team, no čini se da publiku više interesira sofisticirano šamaranje mavašigerom nego divljačko zasipanje paljbom iz svih raspoloživih cijevi jer Karate Kid na blagajnama vodi za "cijelu dužinu".

A-TEAM

Tako je Karate Kid na prvoj poziciji Box Officea sa utrškom od 55,665,805 dolara, dok A-Team ima otvorenje sa 25,669,455 dolara. Time je nakon tri tjedna otkako je i ušao u kinematografe Shrek skinut sa čelne pozicije i sada je treći film po gledanosti.

Na uzorku ukupne zarade u zadnjih deset tjedana za sada još vodi Iron Man 2, koji je u devet tjedana prikazivanja zaradio gotovo 300 miliona dolara. No ako se prodaja Shrekovih prikazivanja nastavi ovim tempom, Shrek bi mogao ubrzo preskočiti brojku 300, u tri tjedna prikazivanja zaradio je 210,022,557 dolara. Treći po ukupnoj zaradi je Robin Hood sa nešto manje od 100 miliona dolara na američkom tržištu, dok je modna franšiza Sex i Grad 2 ukupno na američkom tržištu zaradila 84 miliona dolara.

SHREK UVIJEK I ZAUVIJEK

Ako filmove usporedimo po ukupnoj zaradi u odnosu na uloženi budžet, najslabije stoji Robin Hood koji uvelike spašava strano tržište.

ROBIN HOOD

U hrvatskim kinematografima prema podacima s početka lipnja bez sumnje najbolje stoji Sex i Grad 2 koji je samo u prvom vikendu prikazivanja ubrao 141,622 dolara, drugi je Shrek koji je nakon dva tjedna utržio 111,068 dolara, a treći je Robin Hood sa jedva 17,531 dolara zarade u tri tjedna prikazivanja. Shrek je već u prva dva tjedna prikazivanja ostvario 275,996 dolara čime je do ulaska Sex i Grad 2 u naše kino dvorane bio neprikosnoveni vladar zarade. Po zaradi u svibnju i lipnju dobro stoje još Sudar Titana koji je u devet tjedana u hrvatskoj prikupio 243,606 dolara i Iron Man 2 sa 202,568 dolara u prvih 7 tjedana prikazivanja.

SEKS I GRAD 2

Ako ovako kroz aspekt zarade filmova hrvatsku publiku usporedimo sa američkom, čini se kako je tamošnja ipak donekle sofisticiranija po pitanju filmske umjetnosti jer je primjerice Robin Hood u americi u prvom tjednu prikazivanja imao bolji prijem od Sex i Grada 2 koji je kod nas ostvario najbolji prvi vikend prikazivanja u godini.

box office A Team robin hood Karate Kid sex i grad 2 sherk hrvatski box office


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?