Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Autor serije "Top lista nadrealista" donosi kino hit "Adria Blues"

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 06.11.2013. / Autor: Moj Film Autor serije "Top lista nadrealista" donosi kino hit "Adria Blues"

Tijekom 80-ih godina prošlog stoljeća jedna od najpopularnijih televizijskih serija prikazivanih na domaćim malim ekranima svakako je bila "Top lista nadrealista" - svojevrstan jugoslavenski odgovor na jednako popularnu seriju Monty Python. Jedan od redatelja i scenarista te serije bio je i Miroslav Mandić koji je ove godine snimio svoj prvi dugometražni igrani film nakon više od 20 godina - "Adria Blues"!

Glavnu ulogu u filmu "Adria Blues" ostvario je Senad Bašić, domaćoj publici vjerojatno najpoznatiji po ulozi Faruka Fazlinovića u popularnoj humorističnoj televizijskoj seriji "Lud, zbunjen, normalan". U filmu Bašić glumi ostarjelog rokera Tonija Riffa kojem njegova supruga pokušava organizirati koncert zahvaljujući kojem bi se Toni mogao vratiti na glazbenu scenu.

Adria Blues: Trailer

Film "Adria Blues" prema riječima redatelja Mandića priča je o generaciji ljudi koji su na početku 90-ih bili dovoljno stari da ih je raniji sistem vrijednosti oblikovao, ali i dovoljno mladi da ih je različito poimanje tranzicijskih promjena bitno diferenciralo jedne od drugih. Uz dvoje glavnih glumaca koje tumače rokera i njegovu suprugu, ostali zanimljivi likovi su pripadnici generacije koja je odrastala uz Tonijevu glazbu, a koji će svoje konflitke i vlastite međusobne probleme spoznati na, često, tragi-komične načine.

Humoristična drama "Adria Blues" u domaća kina stiže u četvrtak, 14. studenog!

hrvatski film contiental film Adria Blues Senad Bašić Miroslav Mandić top lista nadrealista lud zbunjen normalan


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?