Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

"Ako ostanem" film je na kojem nisam ostao do kraja u dvorani

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 10.09.2014. / Autor: Mladen Šagovac "Ako ostanem" film je na kojem nisam ostao do kraja u dvorani

Naravno da vam se uvijek može dogoditi da vrijeme potrošite gore nego da ga potrošite na film kao što je "Ako ostanem". No, ako baš loše stojite s dnevnim rasporedom, ovaj film s Chloe Grace Moretz je zadnja stvar koja bi vam trebala u životu.

Shvatljivo je da se većem dijelu publike (pogotovo današnje mlađe) se sviđa ovaj nivo patetike i dijalozi koji zvuče kao da je netko uzeo diktafon pa snimao uglavnom besmislene razgovore tinejdžera te kasnije to prenio na scenarij. Sinopsis uopće ne dočarava premisu filma koja se sastoji od prometne nesreće koju strastvena violončelistica Mia (Chloe Moretz) doživljava dok s roditeljima (Mireille EnosJoshua Leonard) i bratom putuje u New York na finalnu audiciju za prestižni Juliard. Nakon nesreće, Mijina duša ostaje lutati ovim svijetom i pratiti bolničke događaje koji se zbivaju oko njenog tijela, okupljanje ostatka obitelji i prijatelja, dolazak njenog dečka Adama (Jamie Blackley) te operacije njenih oca i brata. Sve to vrijeme tu misli njezine duše presijecaju prisjećanja na događaje koji su prethodili prometnoj nesreći koja će ju pretvoriti u siroče.

Uglavnom ovaj pokušaj da se dvojbe tinejdžera na životnoj prekretnici pretvore u film koji bi današnju klinčadiju trebao uvjeriti kako izbori nisu nužno nešto loše već jednostavno nešto što se neprekidno događa kroz cijeli život ustvari je u stilskom kontekstu krajnje patetična preslika nekog grande finala televizijske sapunice.

Trailer - Ako ostanem

Ovdje kao da gledamo producente TV sapunice koji ne znaju kako se riješiti viška likova (ili glumaca) pa odluče pola obitelji poubijati u jednoj epizodi. Kad ono stvarno. Redatelj ove patetične priče koja pokušava skupiti publiku koja se okupila oko filmova kao što su "Charlijev svijet" (2012), "The First Time" (2012), "Spektakularna sadašnjica" (2013) i "Greška u našim zvijezdama" je televizijski redatelj i producent R.J. Cutler. Pored svega što je do sad radio, Cutler ovu priču niti nije mogao bolje ispričati ili učiniti je makar za nijansu probavljivom. Čak se nije potrudio ni ukloniti zvuk iz koraka Mijine duše dok lunja bolnicom, učiniti je malo više duhom. Kompletna produkcija filma na razini je osrednje televizijske sapunice u kojoj preživljava samo središnji lik priče i oni podobni za narednu sezonu.

Tinejdžerima, posebno djevojčicama, ova priča će se sigurno svidjeti. Hrpa dramske patetike kakvu današnja klinčadija gotivi (u nastojanju da se što je više moguće osjećaju kao žrtve okrutnog života u kojem im nitko nije "lajkao" jučerašnji status na društvenoj mreži), zgođušni mladić i djevojka koji stupaju u seksualni odnos po prvi put u životu, nekakav kvazi-nazovi-to-punk-band imena 'Willamette Stone' (WTF!?!?) i hrpa tinejdžerskih dilema.

Svi ostali koji će se usuditi pogledati ovaj film izaći će iz kina s pitanjem iznad glave - Gdje li su nestala vremena kad su se filmski tinejdžeri pravili važni, bili bahati i opušteni a ustvari se suočavali (i sukobljavali) s disfunkcionalnim društvom i zalutalom ljudskošću?

U ovom filmu nema redateljskih intervencija koje treba hvaliti, nema preokreta koji će vas iznenaditi, nema spektakularnih glumačkih izvedbi.

recenzija Mladen Šagovac Chloe Grace Moretz The Fault in Our Stars Greška u našim zvijezdama mireille enos ako ostanem joshua leonard jamie blackley charlijev svijet the first time spektakularna sadašnjost


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?