Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru
Filmski forum Ostalo Off topicPitanje u vezi filmskog scenarija
Odgovori
Autor Tema: Pitanje u vezi filmskog scenarija

Korisnik

Ukupno postova: 1
Član od: 24.02.2014.
Pitanje u vezi filmskog scenarija
24.02.2014. u 03:36:11
Pozdrav drugari iz susedne Srbije kao što vidite nov sam ovde i mogu vam reći da sam oduševljen celim sajtom.

Da odmah pređem na stvar. Imam napisan scenario za dugometražni film od 99 strana. Da vas poštedim odmah pitanja "jel znaš pravila i kako se piše scenario" - znam. Scenario je preveden na engleski i želja mi je da ga ponudim stranim kućama. Zapravo, to sam i radio, ali bez uspeha. Slao sam raznim agentima, izdavačkim kućama itd. Priča i ideja su dosta dobri, kao i sam scenario, dijalog itd. Nije to sad neko moje subjektivno mišljenje, nego i mišljenja drugih ljudi, koji su bili u fazonu "šalji, ne pitaj". Nekima se, naravno, nije svideo, ali Bože moj. Ako neko želi, mogu mu poslati čitav scenario da pročita. Zaštićen je pa ne bi trebalo da bude problema film bih, inače, stavio pod kategoriju triler/drama/misterija uz primese rata.

Sinopsis filma bi bio ovakav: Majkl je američki vojnik koji se budi u mračnoj i nepoznatoj prostoriji u kojoj je sam. Ne seća se ničega i ne zna iz kog razloga je unutra niti ko ga je zaključao. Polako mu se vraćaju sećanja iz iračkog rata, za koji misli da još uvek nije završen.

Namerno sam izabrao baš ovakvu temu, o ratu u Iraku. Mada ovo nije klasičan ratni film. To je samo pozadina. Inače je posvećen vojnim lekarima koji više nisu živi.

E sad, ja sam hteo pitati, ima li ko ideju kome bih još mogao da pošaljem sve ovo? Pritom ne mislim na Holivud, naravno. Tu se pre svega misli na nezavisne i niskobudžetne izdavačke kuće, kod kojih bi postojala realnost snimiti ovakav film. Nekim kućama sam slao i direktno. Takođe sam došao na ideju da putem društvenih mreža nekako dođem u kontakt sa nekim manje poznatim (ili totalno nepoznatim) režiserima, producentima, pa i glumcima. Imate li vi još koju ideju?
Uredio NemanjaJ, 24.02.2014. u 03:37:11
Odgovori
Filmski forum Ostalo Off topicPitanje u vezi filmskog scenarija
Najaktivniji korisnici u posljednja 2 tjedna: