Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Zvjezdane staze XI - Zanimljivo

Zvjezdane staze XI (2009)

Star Trek XI

Žanr SF, Avantura
Godina 2009
Redatelj J.J. Abrams
Preporuka korisnika
Sviđa mi se (
52
) Ne sviđa mi se (
3
)
Rotten Tomatoes ® 95%91%
Na BluRay

Zanimljivo

Zarobljeni u ledu na Delta Vegi

Produkcija se od samog početka pitala kako će stvoriti ledeni planet Delta Vega. Isprva su Chambliss i Abrams planirali snimati na Islandu, ali Chambliss je odlučio imitaciju opustošenog, ledenog svijeta napraviti u sunčanoj Kaliforniji.

To je učinio na najnevjerojatnijim mjestima kao što je parkiralište na stadionu Dodger Stadium, koje je ekipi pružilo dovoljno prostora za stvaranje čitavog planeta, a sami je stadion bio visoko iznad grada i tako je pružao konstantan pogled na horizont. Parkiralište je područje dimenzija 15 x 38 metara, koje je bilo ispunjeno snijegom ( napravljenim od biorazgradivih papirnatih proizvoda ) i vrhovima nepravilnih klisura.


Platforma za bušenje

Kako bi stvorio rudarsku platformu u dalekom svemiru i jedan od glavnih setova u filmu, Chambliss je ovaj set doslovno izgradio u zraku, i to na visini od 5 metara iznad tla, a prekrio ga je gumenom površinom koja je glumcima i kaskaderima omogućavala da se bez straha bacaju i kotrljaju po njoj.

I ovdje su korišteni ogromni ventilatori koji su simulirali hirovitu atmosferu na platformi, a glumci su bili omotani žicama kako bi mogli sigurno skočiti na platformu i boriti se na njoj, a da ne padnu u ponor.


Tvornica piva Budweiser postaje strojarnica

Kako bi snimili Scottyjevu ludu vožnju kroz unutrašnjost „Enterprisea“, produkcijska ekipa smjestila se na još jednom neočekivanom mjestu: u tvornici piva Budweiser u Van Nuysu ( Kalifornija ).

Ogromni tankovi i cijevi od nehrđajućeg čelika odlično su simulirali netaknutu utrobu svemirskog broda. „Tražili smo neko veliko mjesto koje će biti kontrast Kelvinovoj strojarnici koja se snimala u prljavoj elektrani izgrađenoj 1930-ih u Long Beachu“, kaže Chambliss.

„Kad nam je naša genijalna glavna lokacijska menadžerica Becky Brake donijela fotografije ove tvornice i njezinih ogromnih, sjajnih tankova od nehrđajućeg čelika, znali smo da će biti savršena. Veličina tog mjesta bila je jednostavno fenomenalna.“

Pretraži projekcije

Ocjena filma

8,5
Ukupna ocjena
8,3
Naša ocjena
Moja ocjena

Datum izlaska

Svibanj 07 2009
U kinima
Listopad 28 2009
Na DVD-u
     
Na BluRay-u

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?