Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

O filmu

Ukleta kćer (2010)

The new daughter

Žanr Horor, Triler
Godina 2010
Redatelj Luis Berdejo
Preporuka korisnika
Sviđa mi se (
43
) Ne sviđa mi se (
13
)
Na BluRay

Sinopsis

Istaknuti španjolski filmaš Luis Berdejo režira ovaj poseban prikaz priče o stoljećima starom zlu koje dolazi po svoju modernu mladenku.

Pisac John James ( Kevin Costner ) se nakon mučnog razvoda sa svoje dvoje djece seli u ruralnu Južnu Karolinu. Budući da je preuzeo ulogu i oca i majke, John se sada pokušava povezati sa svojom djecom, osobito sa svojom mrzovoljnom kćeri Louisom ( Ivana Baquero ), koja njega krivi za razvod.

Kako bi ih zaintrigirao za njihov novi život, John djecu odvodi u istraživanje zemljišta na kojem se kuća nalazi. Zajedno u šumi pronalaze neobičan humak. Louisa je očarana njime i potajno nastavlja dolaziti na to mjesto te se svake večeri kući bez objašnjenja vraća prekrivena blatom. Jedne večeri John pronalazi Louisu dok mjesečari i u rukama čvrsto drži čudnu slamnatu lutku poganskog izgleda. Kad iz njezina beživotnog tijela ispuže insekt, John je zgađen spali.

Idućeg jutra Louisa, potpuno nesvjesna sinoćnjih događaja, izgleda primjetno drukčije. Napravila je drukčiju frizuru, našminkana je i izgleda provokativnije, samopouzdanije i ženstvenije. Johno to greškom pripisuje njezinom buntovništvu i promjenjivoj tinejdžerskoj ćudi. Međutim, John je tog poslijepodneva pozvan u Hitnu pomoć. Njegova je kćer vrlo bolesna, a njezina je školska kolegica tajanstveno pala niz stube i slomila ruku.

John ubrzo na Louisinom vratu pronalazi čudne oznake nalik ugrizima insekata, a njezino je ponašanje sada uvelike drukčije. John te večeri u nevjerici promatra Louisu kako kao životinja proždire svoju večeru. Kasnije na internetu istražuje kako se nositi s problematičnim tinejdžerima, no ubrzo skreće na članke o čudnim humcima pronađenim u drugim dijelovima zemlje – opisanima kao stara groblja američkih Indijanaca.

Nakon što Louisa namami svog brata na tavan, gdje ga zadesi nesreća, John počinje sumnjati da mu je kćer opsjednuta. Na prijedlog Samove učiteljice zapošljava lokalnu ženu da bude s njegovom djecom dok on nastavlja svoju istragu. Po povratku uviđa da je dadilja nestala, a sina pronalazi zabarikadiranog u svojoj sobi. Louisa se kune da ništa nije čula, no kasnije te večeri opet joj nije dobro i ne prestaje povraćati. Ugledavši njezin strah, otac je tješi i uvjerava da je nikad neće napustiti.

John shvaća da mora uništiti humak i zapošljava ljude koji će postaviti eksploziv. No tik prije eksplozije profesor kojega je John nazvao tijekom svog istraživanja stiže da ga zaustavi navodeći povijesnu vrijednost humka. Johnu priča priču o izumrloj rasi drevnih bogova zvanih „Mound Walkers“, koji su pokopani u masovnim grobnicama. Priča kaže da još uvijek tragaju za mladom kraljicom koja će njihovom istrijebljenom plemenu udahnuti novi život. Kada profesor Johnu pokaže fotografiju slamnate rukotvorine identične lutki koju je držala Louisa, on je užasnut i još odlučniji u tome da uništi humak. Kada u blizini otkriju tijelo dadilje, John se mora suočiti sa svojom kćerkom.

No ova stvorenja sada tragaju za Louisom i sve su joj bliže. U očajničkom pokušaju da održi svoje obećanje, John odlazi do tajanstvenog humka i suočava se sa stravičnom odlukom.

Održat će svoju riječ... kako god zna i umije.

Film info

Trajanje filma : 01:48:00 Distributer : Blitz Film&Video
Datum izlaska :   18. Svibanj 2010. U kinima od :   23.09.2010.
Web stranica : Nema informacija Na DVD-u od:   26.01.2011.
    Na Blu-rayu od:   Nema informacija

Glumci i filmaši

Uloge : Kevin Costner, Ivana Baquero, Samantha Mathis
Redatelj : Luis Berdejo
Producent : Paul Brooks
Scenarist :   John Travis, John Connolly
vidi sve...

Komentari (5)

Leonida 26.09.2010. u 16:13:41 Ne loš film sa dobrim Kostnerom. Priča dobra, otprilike se odmah skuži o čemu se radi, te se tokom filma i detaljnije objasni, sve u svemu ništa posebno i skoro cijeli film je opisan gore u sinopsisu, osim kraja , koji nije ništa spektakularan. Onako prosječan film o opsjednutoj kćeri. I nespretni otac koji ne zna kako odgajati kćer tinejđericu. Film koji ne mislim gledati dva puta ,što znači: pogledati ali ne očekivati ništa posebno. Brzo se zaboravlja. Ocjena 5/10
mariola 16.10.2010. u 17:09:38 Dvije stvari na prvu: 1. napokon Kevin Costner, 2. scenarij puno puta viđen u sličnim žanrovima (otac/muž pisac sa djecom/ženom doselio u kuću u pustopljini i onda se gadne stvari počinju događat) te je teško sa takvime puno fulat, ali još teže napravit remek-djelo. "Ukleta kćer" nije izuzetak. Kostner očekivano vrlo dobar, dobro ga vidjeti nakon puno vremena, Ivana Baquero (kćerka) na trenutke odlična. Film nema uopće "mesarskih" scena, ali ima puno jeze, i nekoliko odličnih…
mariola 16.10.2010. u 17:14:10 trzanja, cimanja, barem uz veliko platno. Zaplet polagan, spor, vrhunac jako dobar, a rasplet manje više očekivan, no zanimljiv. Interesantno je što se dosta važnih scena događa u samom kutu kadra, i drago mi je da je redatelj tome obratio više pozornosti. Zbog toga i ostalih dobrih stvari, "Ukleta kćer" ulazi u uži izbor jednog od boljih horora jeze posljednjih godina. Pogledati svakako! Ocjena: 7/10
elly5 01.11.2010. u 21:52:50 dakle...jako,ali stvarno jako loš film....3/10 LOŠE!!!!!!
Carnivora 04.02.2011. u 07:08:14 Ne mogu reći da film nije dobar ali je jedan od 3 filma na kojima sam zaspao. Što govori dovoljno za sebe...

Komentiraj film

Kako biste komentirali film, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Pretraži projekcije

Ocjena filma

5,6
Ukupna ocjena
6,1
Naša ocjena
Moja ocjena

Datum izlaska

Rujan 23 2010
U kinima
Siječanj 26 2011
Na DVD-u
     
Na BluRay-u

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?