Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

O filmu

Svinjari

Svinjari (2015)

Svinjari

Žanr Komedija, Mjuzikl
Godina 2015
Redatelj Ivan Livaković
Preporuka korisnika
Sviđa mi se (
16
) Ne sviđa mi se (
2
)
Na DVD Na BluRay

Sinopsis

Sina vlasnika privatne televizije roditelji žele ubaciti u obiteljski business. Na njihovu nesreću potomak nije vješt u proizvodnji smeća... Hoće li ovo biti još jedna priča o nesposobnoj djeci koja su razočarala svoje roditelje iako su odrasli na zlatnoj žlici?!

Film info

Trajanje filma : 01:35:00 Distributer : Nema informacije
Datum izlaska :   20. Srpanj 2015. U kinima od :   23.03.2017.
Web stranica : Nema informacija Na DVD-u od:   Nema informacija
    Na Blu-rayu od:   Nema informacija

Glumci i filmaši

Uloge : Goran Bogdan, Iva Mihalić, Ana Maras
Redatelj : Ivan Livaković
Producent : Goran Mećava, Sanja Vejnovic, Sandra Basso
Scenarist :   Ivan Livaković
vidi sve...

Komentari (2)

Riorian 20.07.2015. u 12:02:26 "Svinjari" su prvoklasna satira i parodija na današnji potrošački način življenja, na estradizaciju života običnog čovjeka, ispraznost, narcisoidnost, ovisnost o slavi, na spremnost da se olako pogazi vlastito dostojanstvo radi kratkotrajne slave i novca, te konzumiranje plitkih i zaglupljujućih televizijskih sadržaja od sapunica preko trač emisija i "žutog" tiska do raznoraznih reality show-ova. Valja pohvaliti scenarista i redatelja Ivana Livakovića na odlično zamišljenoj i realiziranoj ideji koji se smjelo uhvatio u koštac i obračunao s 25-ogodišnjim zaglupljivanjem i mentalnim propadanjem svih nas. Film je prepun aluzija, metafora i analogija. Humor je prirodan i spontan, radnja mozaična, slojevita i puna flešbekova i isprepličućih prizora 'stvarnosti' i 'iluzije' (snova, zamišljanja, vizija), odnosno stapanja jenog i drugog gdje se gubi granica između stvarnosti i fikcije, te se jedno stapa s drugim bilo u snu ili na javi.
Riorian 20.07.2015. u 12:17:09 Svrha filma jest u tome da nas prodrma i potakne na razmišljanje o nama samima, o tome što smo postali i kuda cjelokupno naše društvo ide? Smijući se likovima na ekranu zapravo se smijemo samima sebi. Koliko god neobičan i jedinstven u ovdašnjim razmjerima, ovakav film nam je strašno trebao i mislim da je došao u pravom trenutku. Redatelj je savršeno dijagnosticirao stanje duha današnjeg čovjeka i kroz film nam svima pružio ogledalo da vidimo što smo to postali i u što smo se pretvorili, te koliko smo spremni svoje ljudskosti pogaziti za kratkotrajna materijalna zadovoljstva koja nas na kraju čine još praznijima i nesretnijima. Dana nam je neugodna slika šupljih i glupih organskih robota bez osobnosti, stava, kritičkog razmišljanja i odgovornosti prema sebi, potomcima i drugim ljudima. Želimo li nastaviti u ovom smjeru ili ćemo se kolektivno probuditi iz mentalne amnezije i povratiti svoje umove ostaje na svakom od nas. Katarza je nužna, a "Svinjari" su upravo to.

Komentiraj film

Kako biste komentirali film, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Pretraži projekcije

Ocjena filma

6,0
Ukupna ocjena
5,0
Naša ocjena
Moja ocjena

Datum izlaska

Ožujak 23 2017
U kinima
     
Na DVD-u
     
Na BluRay-u

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?