Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

O filmu

Enderova igra (2013)

Ender's Game

Žanr Akcija, Avantura, SF
Godina 2013
Redatelj Gavin Hood
Preporuka korisnika
Sviđa mi se (
12
) Ne sviđa mi se (
15
)
Rotten Tomatoes ® 60%65%
U kina Na BluRay

Sinopsis

Ako želimo pobijediti izvanzemaljsku prijetnju potrebna nam je nova vrsta vojnika! Fillm je rađen prema istoimenoj knjizi i prati iznimno darovitog dječaka Endera. On će biti izabran za elitno vojno školovanje kako bi spasio svijet uništen u ratu protiv izvavnzemaljaca. Naime, samo način na koji djeca razmišljaju i reagiraju može spasiti čovječanstvo.

Film info

Trajanje filma : 01:54:00 Distributer : Blitz Film&Video
Datum izlaska :   1. Studeni 2013. U kinima od :   Nema informacija
Web stranica : Posjeti stranicu Na DVD-u od:   05.03.2014.
    Na Blu-rayu od:   Nema informacija

Glumci i filmaši

Uloge : Harrison Ford, Ben Kingsley, Abigail Breslin
Redatelj : Gavin Hood
Producent : Orson Scott Card, Robert Chartoff
Scenarist :   Gavin Hood, Orson Scott Card
vidi sve...

Komentari (5)

purcek 08.11.2013. u 00:01:21 Zanimljiv film iako su u središtu radnje dica. Vrlo dobra psihološka i moralna razrada glavnog lika što je možda i razlog lošijeg box offica filma jer film nije isprazni i šuplji blockbuster već ima i neke druge kvalitete pa ga gledatelji željni isprazni akcije filmova poput(G.I.Joe retaliation) preskaču
mariola 14.11.2013. u 06:30:44 Jeli itko igdje napisao da je ovo dječji film? Da, dječji SF-ić skromnih dosega, tek nešto malo bolji od modernih dječjih serijala o klincima superjunacima sa dječjih kabelskih televizija, uvjerljivih koliko i Ivo Sanader kad kaže da on ništa ne zna o mažnjavanju love. Sama premisa o tome da su djeca bolja za vođenje rata jer bolje igraju igrice debilna je koliko i daljni razvoj filma. Sam kraj donekle opravdava takvu premisu, ali da bi film dobio prolaznu ocjenu potrebno je da bude donekle dobar i uvjerljiv do tog kraja. A nije! U pravu su oni kritičari koji kažu da “nabrijavanje” koje cijelo vrijeme prati film uopće nije u skladu sa radnjom, da nabrijavanje super inteligencije i sposobnosti glavnog junaka uopće nije u skladu sa viđenim, i to Vam otprilike izgleda kao ona indijska sapunica u kojoj kamera fokusira dvoje, troje glumaca za stolom tj. njihove geste lica, uz pompozni orkestar, da bi jedan od njih pitao (uz crashendo u pozadini): “koji ćete čaj popit?”
mariola 14.11.2013. u 06:34:04 Ali, za razliku od tog Bollywooda, ovo je Hollywood od kojeg se očekuje daleko više. Također je posve nejasno zašto junci filma (pardon, junaci filma) gotovo pola filma vježbaju beztežinsko stanje kroz glupu, nezanimljivu i neuvjerljivu igru osim da tzv. superiornost glavnog junaka dolazi do izražaja (superiornost; moš si mislit), kad mu ta sposobnost odn. superiornost uopće na kraju ne koristi niti ju upotrebljava niti ju treba upotrebljavat?! Sama odjava filma koja želi izmoralizirati “superiornog” nam junaka je šlag na torti nedorečenosti, gluposti i debilane ovog filmskog nedjela. Najbolje je to opisao moj brat kad je za vrijeme gledanja filma u kinu, izvadio mobitel i rekao: idem se pripremat za rat! :) Sve u svemu, nakon odgledanih stotina i stotina filmova u zadnjih par godina, ovo je najlošije bačenih dvadeset i kusur kuna u filmsku srijedu. Ocjena: 1/10
mariola 14.11.2013. u 06:35:33 Opet loše radi ovo stavljaanje komentara pa je isti napisan 3 puta bez moje volje.
jack-bauer 28.03.2014. u 18:25:32 Nije baš teško pogoditi kako razmišljaju holivudske glavonje kad vide kako ekranizacije hit knjiga poput Hunger Games i slične zarade hrpu novaca. Zašto ne bismo i mi probali ? Pa, idemo onda izabrati neku knjigu. Orson Scott Card i Ender's Game iz 1985 ? Zašto ne? Produkcija koja košta 110 milijuna jedva zaradi 112 diljem svijeta. Joj, ljuljaju se ona holivudska brda svaki put kad propadnu ovakve visokobudžetne fantazije. Film je loš, dosadan i do zla boga razvučen. I to nije to. Niti je za djecu, a još manje za odrasle. A htio je biti za sve. Razumijem ovu dječicu koja glume jer se možda nadaju eventualnom uspjehu i plasmanu u filmsku A- ligu jednog dana, ali što ovdje rade Ford i oskarovac Ben Kingsley ? Zarađuju još malo pred mirovinu ? Trebalo je ovo puuuuuno bolje ispasti pa bi danas ako ništa drugo razgovarali o tome kako je bar dobro prošao na box-officeu. A ovako nemamo o čemu, barem ne s moje strane. Samo za ljubitelje spec. efekata. Ocjena - 2 / 10.

Komentiraj film

Kako biste komentirali film, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Pretraži projekcije

Ocjena filma

3,3
Ukupna ocjena
Naša ocjena
Moja ocjena

Datum izlaska

     
U kinima
Ožujak 05 2014
Na DVD-u
     
Na BluRay-u

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?