Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

O filmu

Duga (2010)

Duga

Žanr Animirani
Godina 2010
Redatelj Josko Marusic
Glavne uloge Krešimir Mikić
Preporuka korisnika
Sviđa mi se (
21
) Ne sviđa mi se (
10
)
Na BluRay

Sinopsis

U noći strašne nevere, plač i krici plaše usamljene vozače na pustoj cesti. To zapomažu serdar Janko i njegova žena jer događaji koji su se zbili ne mogu se prepraviti. Vraćamo se u konac devetnaestog stoljeća. Serdar i serdarevicea imali su desetogodišnju kćer koju su zbog tanana stasa svi zvali – Srna. Srna je bila osjećajna i pametna, ali nesretna i usamljena djevojčica koja je zarana uvidjela da ovaj svijet nipošto nije po mjeri djece, a posebno djevojčica, pa se potpuno preselila u svijet mašte i u društvo svojih Prijatelja svirača.

U isto vrijeme pratimo i sudbinu osamneaestogodišnjeg mladića Salka koji je ludo zaljubljen u Martu, djevojku zreliju i stariju od njega.

Svi ti događaji zbivaju se u ozračju alke – mitskog i tradicdicionalnog natjecanja što se svakog kolovoza održava na spomen pobjede u strašnoj bitci s Turcima početkom osamnaestog stoljeća.

U godini ove pripovijesti, slavodobitnik će biti negdašnji strašni hajduk Rašica, Salkov otac, i to na način kako to nije uspjelo nikome u povijesti ove igre. Taj događaj će poput lavine zakotrljati sudbine svih sudionika ove priče. Marta će se zaljubiti i udati za oca svog nesretnog dragog, a Srna će od siromašne samohrane majke Save saznati za legendu po kojoj, ako djevojčica prođe ispod duge – postat će dječak.

Na kraju priče, a da se nikada nisu sreli, u istu dugu bit će zagledani i mladić Salko koji je prekasno shvatio da vlastita oca može pobijediti samo tako da postane poput njega, i djevojčica Srna koja će kroz šaš močvare poći na put bez povratka.

Film info

Trajanje filma : 01:20:00 Distributer : Blitz Film&Video
Datum izlaska :   14. Studeni 2010. U kinima od :   07.01.2010.
Web stranica : Nema informacija Na DVD-u od:   19.05.2010.
    Na Blu-rayu od:   Nema informacija

Glumci i filmaši

Uloge : Krešimir Mikić
Redatelj : Josko Marusic
Producent :
Scenarist :  
vidi sve...

Komentari (0)

Komentiraj film

Kako biste komentirali film, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Pretraži projekcije

Ocjena filma

5,3
Ukupna ocjena
5,3
Naša ocjena
Moja ocjena

Datum izlaska

Siječanj 07 2010
U kinima
Svibanj 19 2010
Na DVD-u
     
Na BluRay-u

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?